Lonneke Uneken uit Veendam sprint naar zilver op EK in Frankrijk

Lonneke Uneken op het podium. Foto: Roy Schriemer

Lonneke Uneken uit Veendam heeft zilver gewonnen op het EK wielrennen op de weg voor beloften-vrouwen in het Franse Plouay.

De Italiaanse Elisa Balsamo won afgetekend na een wedstrijd waarin weinig ruimte werd gegeven aan aanvallers. Emma Joergensen werd derde namens Denemarken. Uneken was vorig jaar ook al derdederde in Alkmaar.

‘Heel blij’

,,Ik maak het mezelf niet gemakkelijk” grapte ze zelf maar. ,,Na brons in Alkmaar en zilver hier in Plouay blijft er nog maar één plaatje over. Nee, maar serieus, het is nooit evident om een medaille te pakken op een EK. Ik ben er dan ook heel blij mee. Bij de elite-vrouwen krijg ik niet elke week de kans om voor eigen kans en voor de prijzen te rijden.”

In de wedstrijd werd Uneken achter de hand gehouden voor de sprint. ,,De anderen mochten aanvallen en hebben ook wel gereageerd. Met name de Fransen en de Duitse Franziska Koch probeerden aan te vallen, maar we hadden al snel door dat het niet mogelijk zou zijn weg te blijven. De andere Nederlandse meiden zetten me in het wiel van Balsamo af. Ik kon er aan de goede kant langs, maar ze was gewoon te sterk voor de rest vandaag. Dan kan ik prima leven met zilver. De Deense ging aan de andere kant, maar die kon ik nog net voorblijven.”

Nieuws

Meest gelezen

menu