Loopevenement Urban Trail door oude gebouwen gaat vanwege corona dit jaar definitief niet door in Groningen en Leeuwarden

Urban Trail-lopers in zwembad de Papiermolen in Groningen. Foto Archief/Geert Job Sevink

De KLM Urban Trail, waarbij wordt hard gelopen door bijzondere gebouwen en plekken, gaat dit jaar in Groningen en Leeuwarden niet meer door.

Vanwege de coronacrisis wordt het evenement voor dit jaar definitief geannuleerd. Dat heeft organisator Golazo besloten.

De Groningse Urban Trail, met als nieuwe start- en finishlocatie het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen, werd eerder in april al uitgesteld tot dit najaar. Vanwege de onzekerheid rondom de coronaepidemie is nu besloten het evenement pas volgend jaar weer te houden. Dit jaar zou er onder meer door het provinciehuis en de synagoge in Groningen worden gelopen.

Niet verantwoord

Urban Trail-lopen gaan behalve in Groningen en Leeuwarden dit jaar niet door in Utrecht, Breda, Amsterdam, Den Haag, Den Bosch, Rotterdam, Delft, Haarlem, Arnhem en Eindhoven.

Organisator Golazo Sports zegt de beslissing te hebben genomen in samenspraak met hoofdsponsor KLM. Na nauwgezette beoordeling van de situatie rond Covid-19 zijn beide partijen tot de conclusie gekomen dat het niet verantwoord is om de Urban Trail Series 2020 door te laten gaan. De afgelasting is volgens de organisatie een enorme teleurstelling voor alle betrokkenen, maar realistisch en noodgedwongen. Volgens Golazo komt de veiligheid en gezondheid van deelnemers, toeschouwers en medewerkers altijd op de eerste plaats.

Startbewijzen blijven geldig

Volgens Golaza maken ondanks enkele versoepelingen de beperkende overheidsrichtlijnen het onmogelijk om de unieke trails veilig te organiseren op de manier, zoals ze oorspronkelijk zijn bedoeld.

De aangeschafte startbewijzen blijven geldig voor 2021. Iedereen die zich heeft ingeschreven krijgt een dezer dagen persoonlijk bericht. Zodra de nieuwe data bekend zijn, worden deze via de officiële kanalen gecommuniceerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu