Lucas Bernadou inzetbaar tegen Ajax, rode kaart in duel met AZ geseponeerd

Scheidsrechter Marc Nagtegaal stuurt Bernadou (rechts met handen voor de mond) met rood van het veld. Foto: ANP

FC Emmen kan zaterdag tegen Ajax ‘gewoon’ een beroep doen op Lucas Bernadou. De aanklager betaald voetbal seponeerde de rode kaart die hij gisteren opliep in het duel met AZ.

De 20-jarige Franse middenvelder kreeg zondag in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen AZ een rode kaart toen hij zijn voet op de enkel van Jonas Svensson plantte. Het moment oogde ongelukkig, maar na ingrijpen van de VAR was scheidsrechter Marc Nagtegaal onverbiddelijk.

‘Geel was prima’

Zowel zijn teamgenoten als zijn coach Dick Lukkien waren na afloop van de wedstrijd niet te spreken over het wegsturen van Bernadou. „Als we híér rode kaarten voor gaan geven, jongens... Nou, dan gaan er nog een heleboel spelers af. Geel was hier prima”, zei Anco Jansen.

Op de beelden lijkt het alsof AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners de Fransman een kleun geeft, wat ervoor zorgt dat hij Svensson raakt. De aanklager betaald voetbal heeft FC Emmen maandag in het gelijk gesteld door te oordelen dat er onvoldoende bewijs is dat Bernadou met opzet handelde.

Heb je onze podcast Radio Meerdijk al beluisterd? Daarin praten FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg en sidekick William Pomp je bij over het laatste nieuws in en rond de Drentse eredivisionist. Beluister de nieuwste aflevering via de link hieronder of zoek Radio Meerdijk op in je favoriete podcastapp!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu