Luis Suárez schrijft voorwoord voor biografie Hans Nijland

Luis Suarez wordt op 11 juli 2006 gepresenteerd in de Euroborg Foto: Corné Sparidaens

Luis Suárez schrijft het voorwoord voor de biografie van Hans Nijland. Dat maakte de oud-algemeen directeur van FC Groningen maandagmiddag bekend in de online voetbaltalkshow Het Ballenhok.

“Wat was nou een van de meest smaakmakende transfers bij FC Groningen? Juist, Luis Suárez”, verklaart de directeur. Nijland belde de Uruguayaanse spits onlangs op en kreeg al gauw een ‘ja-woord’.

Nijland, die opgroeide in Hoogezand, is nog altijd trots op het binnenhalen van Suárez, die na dienstverbanden bij Liverpool en Barcelona momenteel voor Atlético Madrid uitkomt. „Hij noemt mij nog altijd ‘Gans’, vanwege zijn Spaanse accent.”

Boerenbluf op de transfermarkt

De biografie, genaamd ‘Boerenbluf op de transfermarkt’, komt uit op 7 februari. Daarin vertelt Nijland de nodige dingen over zijn 23-jarige periode als algemeen directeur van de Trots van het Noorden.

Hoe kwamen diverse transfers tot stand? Wat gebeurde er in de Balkan toen hij Dušan Tadić probeerde binnen te hengelen? Waar is hij het meest trots op en waarop juist niet? Dat en andere smeuïge (transfer)details komen in het boek aan bod.

Biografie geschreven voor Tom Knipping

De biografie, geschreven door VI-journalist Tom Knipping, is te bestellen via de website www.hansnijland.nl .

Nieuws

Meest gelezen

menu