Voetballer Luis Suárez verrast G-team van FC Groningen: 'Ik wilde iets terugdoen voor de clubs die mij gevormd hebben'

Luis Suárez in 2007 bij zijn afscheid van de Euroborg. Foto: Archief DVHN

Luis Suárez, die zijn Europese voetbalcarriere begon als aanvaller van FC Groningen, heeft in de Martinistad een mooie bestemming gevonden voor de vijftig ballen die hij ter beschikking heeft gesteld. De Uruguayaan, tegenwoordig uitkomend voor Atlético Madrid, maakte enkele weken geleden zijn 500e doelpunt.

Samen met sportmerk Puma bedacht hij een manier om die mijlpaal te vieren. In steden waar hij heeft gevoetbald liet Suárez 500 ballen laten bezorgen.

In Groningen zijn die beland bij Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. ,,Ik wilde iets terugdoen voor de zeven teams die mij gevormd hebben tot de speler die ik nu ben”, luidt de uitleg van Suárez, weergegeven op de website van FC Groningen.

'Een boost geven aan jeugdteams'

,,Ik wilde een boost geven aan jeugdteams die verlegen zitten om materiaal en ze inspireren om hun dromen waar te maken. Ik wil de teams, spelers en supporters bedanken die een onderdeel zijn geweest van mijn reis: Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Madrid en Uruguay. Het zijn allemaal steden die ik een warm hart toedraag, dit is een speciaal eerbetoon aan hen en hun gemeenschappen.”

Onno Kukler, oprichter en trainer van Kids United, is blij met het geschenk van de aanvaller. ,,Ik denk dat onze kids Luis niet kennen uit zijn tijd bij FC Groningen, maar meer als wereldberoemde speler, die ook bij FC Groningen heeft gespeeld.”

Suárez zette in 2006 in Groningen zijn eerste stappen in het Europese voetbal.

Nieuws

Meest gelezen

menu