Luiten blijft kanshebber in Dubai

Luiten blijft kanshebber in Dubai ANP

Joost Luiten maakt na de derde ronde in de Dubai Desert Classic nog steeds kans op de eindzege. De Rotterdamse golfer klom zaterdag van de vijfde naar de vierde plaats in het klassement met een rondje van 67. Daarmee leverde hij dezelfde score af als op vrijdag.

In tegenstelling tot zijn tweede omloop (vijf birdies, geen bogeys) bleef Luiten zaterdag niet foutloos. Hij produceerde zeven birdies en twee bogeys. Met een totaal van 203 slagen moet de Nederlandse topspeler zondag drie slagen goedmaken op de nieuwe leider Danny Willett uit Engeland.

De Brit ging zaterdag rond in 65 slagen. Daarmee belandde hij op een score van 200 slagen, 16 onder par. De Spanjaard Rafa Cabrera-Bello zakte naar de tweede plek met een rondje van 67. Hij moet één slag inlopen op Willett. Andy Sullivan uit Engeland sloot de derde dag af als nummer drie, op twee slagen van de koploper.

Droomstart

,,Ik doe zondag weer mee voor de overwinning'', concludeerde Luiten voldaan. Hij eindigde eerder dit kalenderjaar bij toernooien in Abu Dhabi (vijfde) en Doha (dertiende) ook al in de bovenste regionen. Luiten sprak zaterdag van een droomstart in zijn derde ronde. ,,Ik stond na vijf holes op -4. Helaas moest ik op de zesde hole een bogey accepteren. Ik sloeg mijn drive in de bunker en miste van daaruit de green. Ik liet toen ook nog een putt van twee meter liggen.''

Luiten sloot zaterdag zijn rondgang af met vier keer een par. ,,Ik kwam steeds niet dicht genoeg bij de hole om een birdie te maken. Al met al een goede score van -5 en een mooie positie voor zondag.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu