Luiten laat kans liggen in Dubai

Luiten laat kans liggen in Dubai ANP

Golfer Joost Luiten speelde om de eindzege in de Dubai Desert Classic, maar hij liet de kans op de overwinning in de vierde en laatste ronde liggen. De Rotterdammer eindigde met een ronde van 71 slagen, slechts één onder par, en zakte daarmee van de vierde naar de achtste plaats in het klassement.

De Engelsman Danny Willett wist zijn koppositie in de laatste rondgang over de achttien holes op de Emirates Golf Club te handhaven. Hij kwam na een ronde van 69 uit op een totaal van 269 slagen, negentien onder par. Hij bleef zijn landgenoot Andy Sullivan en de Spanjaard Rafa Cabrera-Bello één slag voor. Willett verdiende ruim 400.000 euro met zijn vierde zege op de Europese Tour.

Luiten eindigde op 274 slagen, veertien onder par en vijf meer dan winnaar Willett. Hij noteerde drie birdies en twee bogeys en dat was niet goed genoeg om in het geweld bovenin mee te doen. ,,Er viel eigenlijk niks mijn kant op. Ik speelde niet super, maar creëerde echt wel wat birdiekansen. Er had best iets meer mogen vallen en dat gebeurde niet'', meldde de beste golfer van Nederland op zijn website.

De Rotterdammer kan niettemin terugkijken op een goede maand in de woestijn, met achtereenvolgens de vijfde plaats in Abu Dhabi, de dertiende in Qatar en nu dus de achtste in Dubai. ,,We gaan deze lijn doortrekken in Maleisië. Het enige wat ik kan doen, is mezelf op zondag elke keer een kans geven om het toernooi te winnen.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu