Lukkien: Achilles niet zomaar walk-over

Met Género Zeefuik en Josimar Lima in de ziekenboeg kostte het FC Emmen-trainer Dick Lukkien de nodige hoofdbrekens om de beste opstelling op papier te krijgen voor het duel met Achilles’29.

De hekkensluiter, die op het punt van degraderen staat, zou vrijdagavond normaal gesproken geen al te lastige horde moeten vormen voor FC Emmen. In de eerste seizoenshelft boekten de Drenten in Groesbeek al een 4-0 zege. Achilles’29 maakte in de laatste wedstrijd tegen FC Oss bovendien de indruk de handdoek al geworpen te hebben. Zelfs op de eigen clubwebsite werd de 4-0 nederlaag die in Brabant werd geleden, omschreven als een wanvertoning.

Toch weigert een goedgeluimde Lukkien op voorhand van een walk-over te spreken. ,,We spelen inmiddels lang genoeg in deze competitie om te weten dat we elke week vol aan de bak moeten voor een goed resultaat. Dat zal tegen Achilles niet anders zijn. Tegen FC Oss hadden ze een zeperd, maar de week ervoor hielden ze Almere City nog op een gelijkspel. Sinds de winterstop zit er meer dynamiek in die ploeg.”

Volste vertrouwen

Ondanks dat vorige week met een 1-0 verlies bij SC Cambuur de tiende nederlaag van het seizoen werd bijgeschreven, heeft de trainer uit Veendam er nog altijd het volste vertrouwen in dat zijn ploeg de felbegeerde play-offs gaat halen. ,,In Leeuwarden was het in balbezit niet goed genoeg. We moesten te hard werken om in de wedstrijd te blijven. Toch hadden we in de tweede helft het duel redelijk onder controle, totdat we zelf die goal weer weggeven. Dat moet er nog uit.”

Het zal vrijdagavond moeten gebeuren zonder Lima (lichte enkelblessure) en Zeefuik. De laatste kreeg donderdagavond de uitslag van een MRI-scan. Een kleine spierscheuring in de hamstrings houdt de spits, die tot dusver twee keer scoorde voor FC Emmen, voorlopig aan de kant. Nick Bakker zal in het hart van de defensie de honneurs van Lima waarnemen. Frank Olijve keert terug op het middenveld. Alexander Bannink schuift door en komt in de voorste linie Cas Peters ondersteunen.

,,Het was even puzzelen, maar ik wil niet te veel focussen op de jongens die er niet zijn”, stelt Lukkien. ,,Olijve heeft de laatste tijd op de trainingen goed gepresteerd en heeft een paar goede invalbeurten gehad, waardoor hij het vertrouwen verdient. Er staan elf kerels op het veld die er volle bak voor zullen gaan. Ik heb er een goed gevoel bij.”

Nieuws

Meest gelezen

menu