FC Emmen-trainer Dick Lukkien baalt: werkvergunning Miguel Araujo nóg niet rond

In welke bezetting FC Emmen vrijdagavond aan gaat treden tegen De Graafschap is op veel posities nog onduidelijk. Miguel Araujo speelt in elk geval niet. Weer niet.

Miguel Araujo in januari 2020 in de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Miguel Araujo in januari 2020 in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Foto: Archief ANP/Cor Lasker

Het zou kunnen zijn dat Miguel Araujo zijn laatste wedstrijd voor FC Emmen al heeft gespeeld. Als de Peruviaans international in de laatste dagen van de transferwindow alsnog een andere werkgever vindt, dan is dat het geval. En daar baalt trainer Dick Lukkien van. ,,Dat vind ik inderdaad niet fijn. Ik wil graag een beroep op hem doen, maar nu word ik beperkt in mijn keuze. Waar het aan ligt weet ik niet, volgens mij doen we er bij de club alles aan om hem zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen. Heel jammer dat het dan niet lukt.’’

‘Niets sneller kunnen doen’

Technisch manager Michel Jansen beaamt dat de vertraging niet aan FC Emmen te wijten is. ,,Het probleem is ontstaan op het moment dat hij na de vakantie weer hiernaartoe kwam. De IND is druk met de procedure bezig en die wordt netjes doorlopen. Wij hebben niets nog sneller kunnen doen dan we gedaan hebben.’’

Of Araujo nu wel of niet weggaat bij FC Emmen, eigenlijk is het altijd goed, zegt Jansen. ,,Natuurlijk gunnen we Miguel een mooie transfer en levert dat de club ook geld op dat we goed kunnen gebruiken. Maar als er geen club komt voor hem, dan houden we een geweldige verdediger in onze selectie. Hij is altijd heel correct naar ons, wij zijn blij met Miguel.’’

Puzzeldagje

Het wordt vrijdag een puzzeldagje voor Dick Lukkien, want het is ook al niet zeker of Jeroen Veldmate kan spelen. De centrale verdediger had dinsdag griep en was woensdag nog niet fit, maar trainde donderdag wel mee. ,,Nu is het afwachten hoe hij daarvan herstelt’’, zei Lukkien na de training.

Met enige fantasie was uit de afsluitende oefenpotjes een opstelling te brouwen voor het duel met De Graafschap, maar volgens de FC Emmen-trainer mochten er geen conclusies worden getrokken uit de verdeling van de oranje hesjes. ,,Ik ga daar nog even hard over zitten nadenken’’, zei de Veendammer trainer.

Kampioenskandidaat

De Graafschap is na ADO Den Haag wederom een ploeg die, net als FC Emmen, uit is op de hoogste treden in de eindstand van de Keuken Kampioen Divisie. De Doetinchemmers wonnen afgelopen vrijdag nog met 2-0 van NAC, ook al een van de kampioenskandidaten.

De ploeg treedt op de Oude Meerdijk hoogstwaarschijnlijk aan met enkele in het Noorden bekende voetballers als linksback Roland Baas, die in Heiligerlee opgroeide en via WVV bij FC Groningen en later Go Ahead Eagles belandde. En Johnatan Opoku speelde enkele jaren bij BV Veendam, samen met FC Emmens nieuwe rechtsback Mitch Apau, die zin heeft zijn vriend weer te zien. ,,Ik ben nu elke dag met Johnatan aan het appen’’, zei Apau kort na de training. ,,We hebben allebei Ghanese roots en hebben in Veendam ook samen in een huis gewoond. We hebben nog steeds veel contact en hebben allebei enorm veel zin om voor het eerst in jaren eens tegen elkaar te voetballen.’’

Hilterman zeker

Apau lijkt te gaan spelen, evenals Jeff Hardeveld, die daarmee op de linksbackpositie de voorkeur krijgt boven Lorenzo Burnet. Op het middenveld lijkt Lukkien te kiezen voor Teun Bijleveld naast Jari Vlak, en voorin is topscorer Jeredy Hilterman natuurlijk zeker van zijn plek. De aanvoer van de flanken kan zomaar eens komen van Rui Mendes en de Finse aanwinst Jasin-Amin Assehnoun.


Vermoedelijke opstellingen

FC Emmen: Brouwer; Apau, Miguel, Veldmate en Hardeveld; Bijleveld en Vlak; Mendes, Van Ooijen en Assehnoun; Hilterman.

Afwezig: Araujo.

De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Dekker, Lieftink en Opoku; Verbeek, Konings en Korte.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu