Lycurgus doet wat het moet doen en wint met 3-0 van ZVH in eerste duel van nieuw seizoen eredivisie volleybal

De Canadees Luke Herr van Lycurgus duikt naar de bal. Foto Ronald Hoogendoorn

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben met een 3-0 zege op ZVH in Zevenhuizen de competitie in de eredivisie volgens verwachting geopend.

De Groningers waren niet alleen op papier maar ook in de wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Steunend op een goede servering, waarin met name Bennie Tuinstra en Luke Herr zich niet onbetuigd lieten, bracht Lycurgus de sets met 25-17 en 25-14 en 25-19 op zijn naam.

Bedenkelijk niveau

Alleen in de laatste set daalde het spel van de bezoekers op een gegeven moment naar een bedenkelijk niveau. Met een 20-14 voorsprong leek er voor Lycurgus aanvankelijk nog weinig aan de hand. Maar de Groningers slaagde er vanaf dat moment nog maar nauwelijks in om een fatsoenlijke aanval op te zetten, waardoor ZVH tot 22-19 terugkwam.

Time-out

Reden voor Lycurgus-coach Arjan Taaij om zijn mannen voor zijn eerste time-out van de wedstrijd bijeen te roepen. Daarna werd de derde set met drie punten op rij alsnog in het voordeel van het Groningse team beslist. Het matchpoint kwam blokkerend op naam van invaller Erik van det Schaaf.

Rommelig

De volleybalcompetitie is in de eredivisie nogal rommelig begonnen. Lycurgus tegen ZVH was een van de twee wedstrijden die doorgingen. De rest van de duels werd vanwege coronaperikelen allemaal uitgesteld.

Nieuws

Meest gelezen

menu