De volleyballers van Lycurgus uit Groningen plaatsen zich na een 3-0 zege op het tweede van Dynamo voor de halve finales in de beker. Alleen de derde set ging moeizaam

Het duurde even voor de volleyballers van het Groningse Amysoft Lycurgus het tweede team van Dynamo in de kwartfinale van de beker op de knieën kregen. Maar na 26-28 in de derde set was de 3-0 zege een feit.

Lycurgus-speler Dennis Borst haalt uit met naast zich Bjarne Huus.

Lycurgus-speler Dennis Borst haalt uit met naast zich Bjarne Huus. Foto Dijks Media

Voor Lycurgus leek er donderdagavond in de twee eerste sets uit in Apeldoorn tegen Dynamo 2 nog weinig aan de hand. Via 18-25 en 15-25 waren de Groningers zonder echt groots te spelen de bovenliggende partij. Dat was ook te verwachten bij een strijd in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi tussen de nummer drie van de eredivisie uit Groningen en het tweede team uit Apeldoorn. Toch moesten de bezoekers in de derde set alle zeilen bijzetten om die ook te winnen en met een 3-0 overwinning door te gaan naar de halve finale. Daarin is het Limburgse Numidia de tegenstander dat zelf het eerste van Dynamo met 3-1 versloeg.

Nieuws

menu