De volleyballers van Lycurgus zijn in uitduel niet opgewassen tegen sterk spelend SVG Lüneburg. De Duitse ploeg wint met 3-0 wint en schakelt de Groningers uit in de CEV Cup

De volleyballers van Samen Lycurgus waren woensdagavond in het uitduel niet opgewassen tegen het sterk spelende SVG Lüneburg, dat met 3-0 won. De Groningers zijn daardoor uitgeschakeld in de CEV Cup.

Markus Held (links) en Luuk Hofhuis vormen een blok bij een aanval van Lüneburg-speler Jordan Ewert. Op de achtergrond Jacob Kern.

Markus Held (links) en Luuk Hofhuis vormen een blok bij een aanval van Lüneburg-speler Jordan Ewert. Op de achtergrond Jacob Kern. Foto: Michael Behns

,,We speelden tegen een goede tegenstander’’, zei Lycurgus-coach Arjan Taaij. ,,We hebben ons kranig geweerd en hadden vooral kansen in de eerste set, toen Lüneburg kwetsbaar was en veel fouten maakte. Maar wij maakten aanvallend ook te veel fouten en namen soms te veel risico. Maar realistisch gezien waren zij de betere ploeg. We hebben Europees vier goede duels gespeeld, waarvan we veel hebben geleerd. Dat nemen we mee naar de toekomst.”