Lycurgus schrijft geschiedenis met bekerwinst

FOTO ARCHIEF DVHN

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben de nationale volleybalbeker gewonnen.

In het Topsportcentrum van Almere versloeg de Groningse formatie titelverdediger Landstede Zwolle met 3-1. De setstanden waren 18-25, 25-20, 28-26 en 25-15.

De wedstrijd was een échte finale, met een sterk Zwolle, dat gaandeweg het seizoen het gat met Lycurgus aardig heeft gedicht. In de derde set liet Zwolle liefst drie setpunten onbenut, waarna Lycurgus wel toesloeg toen het een kans kreeg. Lycurgus kreeg na een moeizaam begin langzaam maar zeker wat overwicht – helemaal in de vierde set- wat resulteerde in de zege.

Het is de eerste keer in de clubhistorie dat Lycurgus de beker pakt. Vorig jaar plaatste de club zich voor het eerst voor de eindstrijd, maar was Zwolle te sterk.

Voor Lycurgus was de nationale beker de tweede prijs van het seizoen; in de aanloop naar de competitie won het de Super Cup, ook tegen Zwolle. Vóór dit seizoen sprak coach Arjan Taaij uit drie prijzen te willen winnen. De derde is de landstitel. Lycurgus sloot de reguliere competitie af als koploper van de eredivisie, waar het slechts één nederlaag leed. Op 26 maart speelt de formatie van coach Arjan Taaij in de halve finales van de play-offs om de landstitel.

Nieuws

Meest gelezen

menu