MSC loopt op weg naar kwartfinale Protos Weering-toernooi deukje op

MSC (zwart-wit) valt aan in de wedstrijd tegen Willemsoord. Foto: Gerrit Boer

Titelhouder MSC bereikte zaterdag niet geheel ongeschonden, maar wel als tweede in haar poule de kwartfinale van het 43ste prestigieuze Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Tegen plaatsgenoot Alcides leed de ploeg van coach Guido Broers een nipte 3-2 nederlaag.

In Topsporthal Ezinge in Meppel, waar voor het eerst in de geschiedenis van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi werd gespeeld, was MSC volgens coach Guido Broers tegen plaatsgenoot Alcides de bovenliggende partij. Alcides won echter wel van de aartsrivaal met 3-2. ,,We gaan er gewoon van uit dat we weer meedoen om de titel’’, reageerde Broers. ,,Tegen Alcides konden we ons deze keer nog een misstap permitteren.’’

Het gevolg van de tweede plaats is dat MSC in de kwartfinale in een loodzware poule terechtkomt. Het treft bijvoorbeeld nummer twee van vorig jaar Noordscheschut (MSC won die finale met 7-0) dat ondanks heftige tegenstand van het verrassend goed spelende Pesse in Hoogeveen de poulewinnaar werd. ,,We beschikken weer over een goede ploeg en hebben als doel om de finaledag in Emmen te bereiken’’, aldus trainer Marc van Meel van Noordscheschut. Ook het sterke Achilles 1894, dat in Westerbork als derde in haar poule achter het ongenaakbare Rolder Boys en VKW eindigde, is donderdag voor de titelhouder in de kwartfinale een niet te onderschatten tegenstander.

Honderd ploegen in twintig verschillende sporthallen

In de voorronde streden liefst honderd ploegen in twintig verschillende sporthallen. De nummers één en twee gingen automatisch door naar de kwartfinale, terwijl de tien beste nummers drie van de poules zich ook kwalificeerden.

Behalve MSC en Noordscheschut plaatsten zich ook drie finalisten van de afgelopen editie ASVB, Nieuw Buinen en CSVC zich zonder noemenswaardige problemen voor de kwartfinale. HZVV, de zesde finalist van het vorige jaar is dit jaar afwezig op het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

Hoogeveen indrukwekkend poulewinnaar

Hoofdklasser Hoogeveen maakte misschien wel de beste indruk van alle ploegen. De formatie van trainer Nico Haak werd in sporthal Angelslo op indrukwekkende wijze poulewinnaar. Weerdinge werd met 10-0 aan de zegekar gebonden, maar de grootste overwinning kwam op naam van Emmen dat met 13-0 SVBC vernederde. Emmen eindigde overigens in de poule slechts als tweede achter het verrassend sterke Drenthina, dat het onderlinge duel met 2-0 winnend afsloot. In de kwartfinale staan het favoriete Hoogeveen en Emmen tegenover elkaar in sporthal Angelslo in Emmen.

Ook Nieuw Buinen, Dalen en Raptim maakten hun aspiraties als poulewinnaar met de maximale score van twaalf punten dubbel en dwars waar, terwijl Elim (de winnaar van een paar jaar geleden), DVC ’59, Bergentheim, Zuidwolde, Valthermond, HODO (zes keer winnaar), Lutten, De Weide, ASVB, Gramsbergen, Beilen en DOS 37 eveneens poulewinnaar werden.

Björn Zwikker van Hoogeveen (zondag) en Jarno Prijs scoorden er als de meest succesvolle schutters met elf voltreffers lustig op los. Patrick Steenbergen van het verrassend goed presterende VAKO scoorde negen keer.

Vijftig teams in kwartfinales

Vijftig ploegen plaatsten zich voor de kwartfinale die donderdag in tien hallen wordt afgewerkt. Zaterdag 4 januari spelen 25 ploegen in de halve finale. De winnaars van de vijf poules van de halve finale plaatsen zich automatisch voor de finaledag in sporthal Angelslo in Emmen op 11 januari. Op woensdag 8 januari spelen de vijf nummers twee van de halve finale in een tussenronde om de overgebleven zesde plaats voor de finale.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu