Maaskant bijt zich vast in 'andere kant' van voetbal

Maaskant bijt zich vast in 'andere kant' van voetbal ANP

Voormalig voetbaltrainer Robert Maaskant (51) gaat aan de slag als manager bij het European Football Development Network (EFDN). Dat is een internationaal netwerk van professionele voetbalteams, nationale competities en voetbalbonden die samenwerken op het gebied van 'community-building' en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Maaskant gaat zich voor de in Breda gevestigde organisatie bezighouden met projecten zoals #Morethanfootball en ‘Show Racism the Red Card’ en gaat clubs, maatschappelijke organisaties en bedrijven samen brengen om de maatschappelijke kracht van voetbal verder te versterken.

"Met deze functie kan ik mij fulltime vastbijten in de ‘andere kant’ van voetbal", laat Maaskant weten. "De impact van voetbalclubs op de maatschappij is ontegenzeggelijk groot en het lijkt mij fantastisch om mijzelf op het gebied van sociale verantwoordelijkheid dienstbaar te kunnen maken binnen dit internationale netwerk."

Actief

Maaskant is al jaren actief in de voetbalwereld. Zijn trainersloopbaan begon bij RBC Roosendaal en voerde hem naar verschillende continenten met trainersfuncties bij Texas Dutch Lions en Columbus Crew (Verenigde Staten), Dinamo Minsk (Wit-Rusland), Wisla Kraków (Polen) en in Nederland bij Willem II, NAC Breda, FC Groningen, Go Ahead Eagles en VVV-Venlo. Ook was Maaskant technisch directeur bij onder meer NAC Breda en Almere City FC en was hij als analist betrokken bij de programma’s van FOX Sports.

De Schiedammer blijft naast zijn werkzaamheden voor EFDN eigenaar van de Recruit-a-student vestiging in Amsterdam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu