Maatregelenpakket tegen verspreiding corona zet ook streep door het NK tijdrijden in Emmen

Annemiek van Vleuten blijft nog een jaar Nederlands kampioen tijdrijden, omdat het NK 2020 in Emmen is afgelast Foto: MARCO BERTORELLO

Het NK tijdrijden dat woensdag 7 oktober in Emmen zou worden gehouden gaat niet door. De reden: het nieuwe coronamaatregelenpakket van het kabinet.

Organisator Wim Jansen van het gelijknamige evenementenbureau uit Sleen dacht de zaken zo goed voor elkaar te hebben. Vele wielerevenementen werden dit seizoen afgelast, maar zijn NK tijdrijden kon volledig coronaproof worden gehouden. De nieuwe maatregelen doen hem alsnog de das om.

Jansen voerde langdurig overleg met wielerbond KNWU. ,,Het was een hectische, spannende en onwerkelijke dag’’, liet hij gisteravond weten. De partijen kwamen tot de conclusie dat het niet verantwoord is om deelnemers vanuit heel Nederland naar Emmen te laten komen.

Te grote risico’s

,,Het brengt te grote risico’s voor vrijwilligers, medewerkers, deelnemers en andere betrokkenen met zich mee’’, zegt Jansen. Bovendien is het in het centrum van Emmen onmogelijk om publiek te weren bij de beoogde finishlocatie op de Hondsrugweg. De start zou in Wildlands zijn.

Door het afgelasten van het NK tijdrijden blijven Jos van Emden (mannen) en Annemiek van Vleuten (vrouwen) nog een jaar langer nationaal kampioen. Jansen organiseert ook de komende drie jaar het NK.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu