Madelein Meppelink uit Emmen stopt met haar partner Sanne Keizer met het spelen van beachvolleybal

Madelein Meppelink tijdens de Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Foto MARIO RUIZ

De in Emmen opgegroeide Madelein Meppelink stopt met haar partner Sanne Keizer met het spelen van professioneel beachvolleybal.

Het duo nam afgelopen zomer nog deel aan de Olympische Spelen in Tokio. Keizer en Meppelink werden ieder twee keer Europees kampioen en wonnen daarnaast nog veel andere internationale wedstrijden.

,,Ik heb besloten dat het echt klaar is’’, zegt Meppelink. ,,Ik denk dat ik terug mag kijken op heel veel moois. Ik ben na de Olympische Spelen van 2008 begonnen met voltijd trainen bij Beachvolleybal Team Nederland. Ik heb sindsdien vele hoogtepunten beleefd. Nu is het tijd om mij te richten op alle moois buiten de topsport. Ik ga mijn master management aan de Erasmus Universiteit afmaken en zal mij daarnaast blijven inzetten voor de sport.”

Enorm trots op topsportcarrière

,,Ik ben enorm trots op mijn topsportcarrière, die twintig jaar heeft geduurd”, zegt Keizer. ,,Het is mooi geweest. Nu is het tijd om nog meer aandacht aan mijn gezin te schenken en om nieuwe doelen te stellen. Het EK-goud in 2018 was voor mij het mooiste moment. Mijn kinderen waren bij de finale en dat was een droom. Ik kon aan ze laten zien wat het kan opleveren als je je hart volgt.”

Nieuws

menu