Mahut naar halve finales Rotterdam

Mahut naar halve finales Rotterdam ANP

Nicolas Mahut heeft als eerste de halve finales bereikt van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De Fransman, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi in Ahoy, rekende vrijdag vrij eenvoudig af met de Serviër Viktor Troicki. Mahut was na zeventig minuten klaar in twee sets: 6-2 6-1. Troicki was als achtste geplaatst in Rotterdam.

Mahut treft in de halve finale de Slowaak Martin Klizan, die in een slopende en spectaculaire partij de Spanjaard Roberto Bautista uitschakelde. Na ruim 2,5 uur tennissen in Ahoy kon Klizan juichen: 6-7 (5) 7-6 (6) 6-0. De Slowaak overleefde vijf matchpoints in de tweede set en trok de partij daarna alsnog naar zich toe.

Bautista, de nummer zeventien van de wereld, schreef afgelopen week nog het ATP-toernooi van Sofia op zijn naam. De als zesde geplaatste Spanjaard leek in Rotterdam op weg naar de halve finales, maar kwam vrijdag zijn missers in de tweede set tegen Klizan niet meer te boven en verliet gedesillusioneerd de baan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu