Wielrenster Maike van der Duin (21) uit Assen rijdt vanaf komend jaar bij Canyon-Sram. 'Een droomteam voor mij'

Maike van der Duin met haar zilveren medaille op het onderdeel scratch de WK baanwielrennen. Foto: Robin van Lonkhuijsen

Maike van der Duin (21) uit Assen rijdt vanaf komend jaar bij Canyon-Sram. Ze reed de afgelopen jaren voor Le Col-Wahoo.

Van der Duin maakte furore op de baan waar ze Nederland met succes vertegenwoordigt op de duuronderdelen. Zo won ze de Europese titel op de scratch in 2021 bij de beloften en later volgde zilver op het elite-WK.

Afgelopen zomer droeg ze in de Tour de France Femmes de trui van beste jongere. En won ze het sprintklassement in de Women’s Tour of Britain.

De nog maar 21-jarige Van der Duin tekende een overeenkomst tot eind 2024. ,,Canyon-Sram is een droomteam voor mij. Ik wil mezelf hier verder ontwikkelen en leren van mijn ploeggenoten. Samen onze krachten uitspelen in de finales is iets waar ik naar uit kijk. De combinatie van baan en weg maakte me sterker, zowel fysiek als op het gebied van tactiek. Bij mijn nieuwe ploeg kan ik de disciplines blijven afwisselen, zodat ik me kan richten op de Olympische Spelen van Parijs in 2024.’‘

Nieuws

menu