Maikel Kieftenbeld reist met FC Emmen af naar het trainingskamp in Spanje. Trainer Dick Lukkien ziet ondanks blessure een belangrijke rol weggelegd voor zijn aanvoerder

Maikel Kieftenbeld reist maandag met de selectie van FC Emmen af naar Spanje. Volgens trainer Dick Lukkien kan de middenvelder, die door een gescheurde kruisband niet aan trainingen en wedstrijden kan deelnemen, van toegevoegde waarde zijn.

Maikel Kieftenbeld op krukken aanwezig bij het duel tussen FC Emmen en RKC Waalwijk. Deze wedstrijd werd op 13 augustus gespeeld op De Oude Meerdijk.

Maikel Kieftenbeld op krukken aanwezig bij het duel tussen FC Emmen en RKC Waalwijk. Deze wedstrijd werd op 13 augustus gespeeld op De Oude Meerdijk. Foto: ANP

Maikel Kieftenbeld raakte tijdens de eerste wedstrijd van het huidige seizoen, op 7 augustus uit bij PSV, zwaar geblesseerd toen invaller Sávio vlak voor het eindsignaal na een actie onderuit ging en tegen het rechterbeen van de 32-jarige middenvelder aan viel. Op tv-beelden was te zien dat de knie van Kieftenbeld naar binnen klapte. „Het ziet er niet heel goed uit”, zei trainer Dick Lukkien kort na het duel. Een dag later werd de vrees bevestigd: een gescheurde voorste kruisband. Dat was hem drie jaar eerder in dienst van Birmingham City ook al overkomen.