Makkelie fluit in Nations League en openingswedstrijd eredivisie

Makkelie fluit in Nations League en openingswedstrijd eredivisie ANP

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft dinsdag in Stockholm de leiding over het duel in de Nations League tussen Zweden en Portugal. Vier dagen later fluit de 37-jarige arbiter ook de openingswedstrijd in de eredivisie, tussen FC Utrecht en AZ. Dat duel in De Galgenwaard begint zaterdagmiddag om 16.30 uur, een nieuw aanvangstijdstip in de eredivisie.

Zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo (voetinfectie) begon Portugal de Nations League zaterdag met een overtuigende zege op Kroatië: 4-1. Zweden verloor in de eigen Friends Arena met 1-0 van wereldkampioen Frankrijk. De Scandinavische ploeg ontvangt Portugal, de kampioen van Europa, dinsdag in hetzelfde stadion.

Serdar Gözübüyük heeft maandagavond in Olomouc de leiding over Tsjechië - Schotland, een duel uit de B-divisie van de Nations League. De Tsjechen wilden die wedstrijd eigenlijk niet spelen vanwege een aantal coronabesmettingen binnen de selectie. Op last van de Europese voetbalbond UEFA gaat het duel toch door. Tsjechië heeft daarop een volledig nieuwe staf en spelersgroep samengesteld. David Holoubek fungeert voor één keer als bondscoach.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu