ManUnited met tien man onderuit bij WBA

ManUnited met tien man onderuit bij WBA ANP

Manchester United heeft na vier overwinningen op rij weer een nederlaag moeten incasseren. De ploeg van manager Louis van Gaal ging met tien man onderuit bij middenmoter West Bromwich Albion: 1-0. Salomón Rondón maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt in stadion The Hawthorns. Hij bezorgde WBA daarmee de eerste competitiezege voor eigen publiek op ManUnited sinds 1984.

Van Gaals ploeg speelde een groot deel van de wedstrijd in ondertal. Juan Mata, woensdag nog beslissend in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Watford (1-0), kreeg in de 23e minuut geel omdat hij geen afstand nam bij een vrije trap voor WBA. Amper drie minuten later maakte de Spanjaard een domme overtreding, goed voor zijn tweede geel en dus rood.

Daley Blind stond in de basis, landgenoten Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah vielen in de slotfase in bij ManUnited. Zij konden de achtste nederlaag dit seizoen in de Premier League niet voorkomen.

Ongelegen

Voor Van Gaal kwam de uitglijder in West Bromwich bijzonder ongelegen. Zijn elftal had met overwinningen in de FA Cup, Europa League en twee keer in de Premier League juist weer de weg omhoog ingezet. Van het nieuwe elan dat ManUnited had opgedaan, was zondag weinig te zien. De jongelingen Marcus Rashford en Anthony Martial konden voorin weinig uitrichten.

Van Gaal aast met zijn ploeg op een ticket voor de Champions League en daarvoor is een plek in de top vier vereist. Na de nederlaag bij WBA staan de 'Mancunians' zesde, drie punten achter stadgenoot Manchester City dat de vierde plek in handen heeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu