Manchester City stelt personeel gerust: geen speciale maatregelen

Manchester City stelt personeel gerust: geen speciale maatregelen ANP

Het bestuur van Manchester City heeft al het personeel van de club in een email gerustgesteld: er komen geen speciale maatregelen vanwege de ingrijpende coronacrisis. Dat betekent onder meer dat de regerende landskampioen geen medewerkers verplicht met verlof stuurt. De Engelse club zal daardoor ook geen beroep doen op het noodfonds van de Britse overheid, dat onder meer voor doorbetaling van het salaris tot 80 procent zorgt voor werknemers die na de uitbraak van het coronavirus door hun baas naar huis zijn gezonden.

Het kapitaalkrachtige Manchester City is de eerste club uit de Premier League die concreet heeft uitgesproken geen (financiële) steun te zoeken bij de overheid. Het bestuur benadrukte bovendien dat er vanwege de huidige crisis geen banen verloren zullen gaan.

Andere Engelse topclubs zoals Liverpool en Tottenham Hotspur hebben al wel niet-spelend personeel naar huis gestuurd en als gevolg daarvan een beroep gedaan op het Britse steunfonds. Dat leidde tot veel kritiek in de samenleving.

Het is de bedoeling dat de spelers in de Premier League 30 procent van hun loon inleveren om de clubs te helpen de coronacrisis zonder voetbal en dus zonder de belangrijkste inkomsten door te komen. Na dagenlange onderhandelingen is daarover echter nog geen akkoord bereikt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu