Manchester United deelt 60.000 maaltijden uit aan personeel NHS

Manchester United deelt 60.000 maaltijden uit aan personeel NHS ANP

Manchester United gaat 60.000 maaltijden uitdelen aan het personeel van de Britse nationale gezondheidsdienst NHS, dat zwaar op de proef wordt gesteld in de strijd tegen het coronavirus. Het eerste deel van het voedselpakket zal vrijdag gratis worden verdeeld over verschillende ziekenhuizen in Manchester.

De Engelse voetbalclub lanceerde het initiatief in samenwerking met de Manchester United Foundation, Bidfood, dat de catering op de club verzorgt, en Mealforce, een liefdadigheidsorganisatie die de voorbije vier weken al 500.000 maaltijden heeft geschonken aan NHS-personeel. Meer dan 80 werknemers van de club stelden zich vrijwillig kandidaat om het eten klaar te maken in de keukens van Old Trafford, het stadion van Manchester United. Daarbij worden de regels rond social distancing uiteraard gerespecteerd.

"Het is een eer deze dienst te verlenen als onderdeel van onze steun aan de NHS", verklaart Collette Roche, directeur bedrijfsvoering bij Manchester United. "We zijn hun dank verschuldigd voor wat ze doen om ons allen te beschermen en voor ons te zorgen. Onze getalenteerde hoofdkoks en het cateringteam zijn trots dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de nationale inzet in deze tijden."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu