Manchester United weer op sterkte na corona-uitbraak

Manchester United weer op sterkte na corona-uitbraak ANP

Coach Ralf Rangnick kan bij Manchester United weer bijna over al zijn spelers beschikken, onder wie ook middenvelder Donny van de Beek. Door een uitbraak van het coronavirus moesten de laatste twee wedstrijden van de Engelse grootmacht worden uitgesteld. Voor het uitduel komende maandag met Newcastle United heeft de Duitse trainer weer volop keus. Alleen de Franse middenvelder Paul Pogba is door een blessure niet beschikbaar.

"Een week geleden trainden we nog maar met acht veldspelers en drie keepers", gaf Rangnick aan. "Toen hebben we ons trainingscomplex gesloten om de golf aan besmettingen te breken. We hebben nu voor de derde keer deze week getraind en ik had een groep van 25 veldspelers om mee te werken."

Volgens Rangnick vertoonden de meeste spelers en stafleden die positief testten amper ziekteverschijnselen. Daardoor konden ze thuis in quarantaine hun conditie redelijk op peil houden. "De ontwikkelingen op coronagebied waren de afgelopen week bij ons zeer gunstig. Zover ik het heb kunnen zien tijdens de training, staat iedereen er fysiek goed voor. De spelers die in isolatie moesten, hebben het huiswerk dat wij aan hen hadden meegegeven goed gedaan. Daarom kan ik in principe op iedereen een beroep doen voor de wedstrijd tegen Newcastle."

ManUnited staat op de zesde plaats in de Premier League, Newcastle is hekkensluiter.

Nieuws

menu