Mannenkoers bij NK wielrennen op de VAM-berg wijkt uit naar vrijdag vanwege TT Assen

Adne Koster bedwong 300 keer de VAM-berg. Het NK wijkt een dagje uit vanwege de TT in Assen. Foto: Jaspar Moulijn

De nationale titelstrijd wielrennen op de weg voor de elitemannen vindt dit jaar plaats op een vrijdag.

Organisator Courage Events heeft na overleg met alle betrokkenen daartoe besloten zodat de koers op de VAM-berg niet samenvalt met de nabij verreden TT van Assen.

De motorcoureurs komen twee dagen later op zondag 26 juni in actie. ,,Een optimale media-exposure en logistieke redenen”, geeft de organisatie als verklaring voor de vooralsnog eenmalige verhuizing.

Elitevrouwen wel op zaterdag

De elitevrouwen komen wel gewoon op zaterdag in actie. Door de toevoeging die dag van de junior-vrouwen en nieuweling-vrouwen is er sprake van een vrouwendag op het parcours op en rond de voormalige afvalberg in Drenthe.

De verschuiving biedt voordelen voor de renners die aan de Tour de France deelnemen, die nu twee dagen extra rust hebben. De Tour begint de week erop, op vrijdag 1 juli in het Deense Kopenhagen.
 

Ronde in omgeving VAM-berg

Op vrijdag 24 juni komen ook de beloften in actie. Op zondag zijn er nu wedstrijden voor elitevrouwen en -mannen zonder contract. Alle categorieën rijden een lokale ronde van 14,1 km, grotendeels buiten de VAM-berg over brede wegen. De omloop is anders dan bij de NK's van 2020 en 2021. Toen moest de organisatie als gevolg van de coronamaatregelen de wedstrijd in een compacte bubbel houden.

Nieuws

menu