Marathonploeg Anema raakt sponsors kwijt

Marathonploeg Anema raakt sponsors kwijt ANP

De succesvolle marathonploeg van coach Jillert Anema moet het voortaan stellen zonder sponsors Royal A-ware en Fonterra. Het team wordt wel voortgezet en is op zoek naar nieuwe co-sponsors, zegt Bert Jonker namens hoofdsponsor Clafis.

De samenwerking tussen het langebaan- en het marathonschaatsen wordt eveneens gecontinueerd, maar het aantal schaatsers onder contract wordt teruggebracht van vijftien naar tien tot elf. Teamleden als Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Erik Jan Kooiman, Carien Kleibeuker en Irene Schouten wisten de afgelopen jaren met succes beide disciplines te combineren.

,,We zoeken het meer in de kwaliteit en minder in de kwantiteit, maar de verbinding tussen de langebaan en de marathon laten we gezien de successen niet los'', aldus Jonker. Hij is nog in onderhandeling met olympisch kampioen Jorrit Bergsma over een nieuw contract, maar verwacht binnenkort tot een akkoord te komen. Zijn echtgenote Heather Richardson-Bergsma verlengde eerder haar verbintenis met Clafis al tot medio 2019.

Nieuws

Meest gelezen

menu