Marcel van Buuren, oud-profspeler van BV Veendam en FC Groningen, aan de slag bij SC Heerenveen als hoofd jeugdopleidingen

Marcel van Buuren, oud-speler van onder meer BV Veendam en FC Groningen, wordt hoofd jeugdopleidingen bij SC Heerenveen.

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen.

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO: DvhN/Jan Ligthart

De 57-jarige Van Buuren is de opvolger van Michel Jansen, die onlangs naar FC Emmen vertrok om technisch manager te worden.

Van Buuren wordt eindverantwoordelijk voor het voetbaltechnische beleid van de opleiding. Eric Boersma, die al werkzaam is bij de club, krijgt de zakelijke en organisatorische onderdelen van de opleiding in zijn portefeuille.

Abu Dhabi

De 57-jarige Van Buuren stond als speler onder contract bij Ajax, SVV, FC Volendam, BV Veendam en FC Groningen. Na zijn actieve carrière was hij jeugdtrainer bij BV Veendam en FC Groningen. Ook werkte hij in Abu Dhabi, China en Qatar.

Van Buuren was eenmaal eerder werkzaam in Friesland. Hij was in het seizoen 2015-2016 hoofdtrainer van Drachtster Boys, maar maakte zijn klus niet af bij de club die dat seizoen zou degraderen uit de hoofdklasse.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu