Mario Andretti hoopt op Ferrari in IndyCars

Mario Andretti hoopt op Ferrari in IndyCars ANP

Mario Andretti hoopt dat Ferrari de IndyCar-series komt versterken. De 80-jarige Amerikaan, één van de vier coureurs die zowel in de Formule 1 als de IndyCars kampioen werd, zou het geweldig vinden als de beroemde Italiaanse autofabrikant wil deelnemen aan de Noord-Amerikaanse raceklasse.

"Het zou fantastisch zijn als Ferrari dat doet", zei Andretti in de Gazzetta dello Sport. "Niet alleen als motorleverancier, maar ook als chassisbouwer. Het is duidelijk dat de regels aangepast moeten worden. Maar het zou geweldig zijn als we een volledig Italiaans gevecht krijgen tussen Dallara en Ferrari."

De Italianen zijn al decennialang actief in de Formule 1, de koningsklasse van de autosport. Ferrari moet echter gaan bezuinigen, omdat de Formule 1 een budgetplafond krijgt. Dat zou betekenen dat honderden mensen op de fabriek in Maranello hun baan kwijtraken. Andretti stelt voor dat Ferrari zich daarom ook wil gaan richten op de IndyCar-series, waar Dallara nu voor ieder team het chassis maakt en Chevrolet en Honda de motoren leveren. "Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, zou eens een praatje moeten gaan maken met eigenaar Roger Pense van de IndyCar-series", aldus de man die in 1978 wereldkampioen in de Formule 1 werd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu