Marit Dopheide van Team 4 Mijl uit Groningen kan na blessure niet pieken en vreest voor haar olympische ticket

Marit Dopheide van het Groningse Team 4 Mijl zat na haar 400 meter race in zak en as. Ze werd in 53,57 seconden slechts zesde en moet nu vrezen voor haar uitverkiezing voor de Spelen.

Marit Dopheide worstelde op de 400 meter en werd slechts zesde.

Marit Dopheide worstelde op de 400 meter en werd slechts zesde. Foto Neeke Smit

Lisanne de Witte (52,08) werd Nederlands kampioene, terwijl haar zus Laura (53,38) tweede werd. ,,Ik heb echt een shit aanloop naar dit NK gehad’’, zei een huilende Dopheide. ,,Ik was geblesseerd aan mijn kuit en dacht twee weken geleden niet dat ik hier mee kon doen. Ik ben weer hersteld, maar ik had helemaal geen wedstrijden meer gedaan. Het ging nu weer wat beter, maar ik heb het idee dat het olympische ticket door mijn vingers glipt en dat doet pijn.’’ In maart won ze met de 4x400 meter estafette nog de Europese titel.


Sprinter Churandy Martina heeft op zijn laatste NK atletiek de titel veroverd op de 200 meter. De 36-jarige atleet van Curaçao greep op de atletiekbaan van AV Sprint in Breda het goud in een tijd van 20,76. Taymir Burnet spurtte naar het zilver in 20,82 en Onyema Adigida behaalde het brons in 20,91.

Martina won voor de zesde keer in zijn carrière de titel op de 200 meter. Hij was ook zeven keer de kampioen op de 100 meter, maar die afstand sloeg hij dit jaar over. De ervaren sprinter maakt zich op voor zijn vijfde Olympische Spelen. Hij loopt in Tokio de estafette met de mannen op de 4x100 meter. Een individuele start zit er niet in. De 20,76 lag ruim boven de olympische limiet van 20,24.

Liemarvin Bonevacia onttroont Jochem Dobber

Liemarvin Bonevacia onttroonde Jochem Dobber als kampioen op de 400 meter. Bonevacia won in 44,99 en bleef daarmee net boven de olympische limiet van 44,90. Dobber finishte als tweede in een persoonlijk record van 45,07. Het brons was voor Nout Wardenburg met een tijd van 45,61.

Bonevacia en Dobber maakten deel uit van de estafetteploeg die in maart goud won op de 4x400 meter bij de EK indoor en stelden in mei op de World Relays een olympisch ticket veilig voor Nederland. Ze mogen in Tokio waarschijnlijk toch individueel starten op de 400 meter, omdat ze hoog genoeg staan op de wereldranglijst.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu