Mark-Jan Fledderus haalt met Joey Pelupessy oude bekende naar FC Groningen

Joey Pelupessy in februari 2021, nog in het shirt van Sheffield Wednesday. Foto ANP

Joey Pelupessy is op weg naar FC Groningen. De verdedigende middenvelder wordt alweer de tweede zomerversterking van de eredivisionist na Ragnar Oratmangoen.

Pelupessy en Mark-Jan Fledderus kennen elkaar door en door. De 28-jarige speler en de 39-jarige technisch directeur van FC Groningen speelden nog samen bij Heracles. De van oorsprong uit Nijverdal afkomstige middenvelder doorliep zijn opleiding bij FC Twente, debuteerde bij de Tukkers in het betaald voetbal en ging in 2014 in Almelo aan de slag.

Pelupessy kwam afgelopen winter weer op het pad van Fledderus op het moment dat de voetballer actief was in Turkije. Bij Giresunspor ontstond een conflict omdat betalingen uitbleven. Daarop stuurden Pelupessy en zijn management aan op ontbinding van het contract en verscheen Fledderus ten tonele.

Geheim

Naar verluidt is er zelfs al enige tijd sprake van een deal tussen club en speler, die op 12 maart werd vrijgegeven en dus transfervrij overkomt van Giresunspor. Dat er een overeenkomst was gesloten moest geheim gehouden worden om de belangen van Pelupessy in Turkije niet te schaden. De Overijsselse profspeler, die ook nog drie seizoenen voor Sheffield Wednesday speelde, tekent een meerjarige overeenkomst in het Noorden.

Eind vorige week bereikte FC Groningen al een akkoord met Ragnar Oratmangoen van Go Ahead Eagles. Ook deze 24-jarige linksbuiten meldt zich aan het begin van de voorbereiding op het volgende seizoen in Groningen. Opmerkelijk detail: beide nieuwkomers zijn geboren in Nederland, maar hebben Molukse roots. Wanneer FC Groningen Pelupessy presenteert, is nog niet bekend.

Nieuws

menu