Mart Smeets neemt afscheid in Rio

Mart Smeets neemt afscheid in Rio ANP

Sportpresentator Mart Smeets (69) zet tijdens de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro een punt achter zijn 42-jarige loopbaan bij de NOS. Het commentaar bij het Olympisch basketbaltoernooi zal zijn laatste klus zijn, liet de omroep vrijdag weten.

,,De enige manier om gepast afscheid te nemen is door hem te laten werken'', zegt NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter. ,,Zo zit hij in elkaar. Een mooie laatste klus, een stevige job en ook nog eens op het grootste en mooiste sportpodium van de wereld.'' De basketbalfinale vindt plaats op de laatste dag van de Spelen.

Rond de Amstel Gold Race in april neemt Smeets al afscheid van de wielerverslaggeving. ,,In Rio zal ik vervolgens via een 'klein dunkje' de NOS verlaten'', zegt Smeets. ,,Een club met een bijzondere nestgeur waarvoor het al die jaren heel prettig werken was.''

Smeets bereikte in 2012 de pensioengerechtigde leeftijd, maar bleef als freelancer aan de NOS verbonden. Volgens Nooter was hij ,,de beste presentator die dit land heeft gekend''.

Nieuws

Meest gelezen

menu