Max Verstappen tegen Lewis Hamilton: kampioensrace Formule 1 in Abu Dhabi gratis te zien in heel Nederland

Kampioensrace in Formule 1 gratis te zien in heel Nederland. Foto: ANP

De kampioensrace in de Formule 1 is gratis te bekijken in heel Nederland. Rechtenhouder Ziggo maakt de uitzendingen van Ziggo Sport komend weekeinde voor iedereen beschikbaar.

In Abu Dhabi wordt zondag de laatste race van het F1-seizoen verreden. Max Verstappen (Red Bull) en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) staan gelijk in de WK-stand en gaan in de Verenigde Arabische Emiraten de ultieme strijd met elkaar aan.

‘De trainingen, de kwalificatie en de race zijn vrijwel overal gratis te volgen’

„Van vrijdag 10 december tot en met maandag 13 december zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race van de Grand Prix van Abu Dhabi in alle Nederlandse tv-huishoudens gratis te zien”, laat de betaalzender via de website VodafoneZiggo weten. „Dat kan via Ziggo Sport op kanaal 14, maar ook via de kanalen van Ziggo Sport Totaal, die te verkrijgen zijn bij nagenoeg alle distributiepartijen in Nederland.”

‘Spannender wordt het niet’

Volgens Marcel Beerthuizen, directeur Ziggo Sport, gaat het om een heel bijzonder evenement in Abu Dhabi. „Spannender dan de race komende zondag wordt het niet. Van zo’n unieke sportgebeurtenis moet heel Nederland kunnen meegenieten. Vandaar dat wij besloten hebben het raceweekend voor iedereen beschikbaar te maken.”

Ziggo raakt de Formule 1 kwijt

Eerder dit jaar werd bekend dat de Nederlandse F1-rechten van Ziggo naar de Nordic Entertainment Group (NENT) gaan. Daardoor zijn de races vanaf 2022 te bekijken via streamingsdienst Viaplay.

Nieuws

menu