Max Verstappen valt uit in Melbourne. Noodlot slaat toe na 38 rondes tijdens Grand Prix van Australië

Max Verstappen. Foto: ANP / HH

Max Verstappen heeft al voor de tweede keer dit seizoen de finish niet gehaald in de Formule 1. De wereldkampioen viel in de Grote Prijs van Australië na 38 rondes uit, terwijl hij op de tweede plaats reed achter Charles Leclerc. Dat overkwam Verstappen ook al in de openingsrace in Bahrein.

De motor in de Red Bull-auto begaf het na 38 van de 58 rondes. Verstappen had op dat moment al een flinke achterstand op de leidende Ferrari-coureur Leclerc. Kort daarvoor zette hij wel de snelste raceronde neer.

„We weten nog niet wat het probleem was, we krijgen de auto zo terug. Maar ja, twee keer uitgevallen in drie races. Dus...”, aldus Verstappen, zonder zijn zin af te maken bij Viaplay.

De Nederlander won twee weken geleden wel de Grote Prijs van Saudi-Arabië, na een lang en fel gevecht met Leclerc. Verstappen had in Australië de kans om door te stoten naar de tweede plek in het WK-klassement, omdat Ferrari-coureur Carlos Sainz al vroeg uitviel. De Spanjaard was zowel in Bahrein (tweede) als Saudi-Arabië (derde) op het podium geëindigd en stond met 33 punten voor Verstappen (25 punten) in het klassement.

Snelheid

De kopman van Red Bull had op het Albert Park Circuit niet de snelheid om het gevecht aan te gaan met WK-leider Leclerc. De Monegask had Verstappen in de kwalificatie afgetroefd in de strijd om poleposition en reed in de race al snel vooraan weg. De safetycar kwam twee keer de baan op, na het uitvallen van Sainz en een crash van Aston Martin-coureur Sebastian Vettel, maar Leclerc kwam ook na beide herstarts niet in de problemen.

Verstappen probeerde het nog wel even na de tweede herstart, maar Leclerc verdedigde zijn leidende positie en reed daarna weg bij de Nederlander.

‘Ik had geen kans, op beide banden niet’

„Ik had geen kans, op beide banden niet. Ik had ook te veel slijtage. Ik moest vooral de banden ‘managen’ om de race uit te kunnen rijden. Dat was ook waardeloos. Zij zijn bij Ferrari tot nu toe iedere wedstrijd beter met hun banden. Dat is ook wel een ding waar we naar moeten kijken.”

Vorig seizoen viel Verstappen drie keer uit. In Azerbeidzjan kreeg hij in leidende positie een klapband, op Silverstone en Monza eindigde de Nederlander in de grindbak na een botsing met zijn rivaal Lewis Hamilton.

Over twee weken hoopt Verstappen zich te herpakken. Dan staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma.

Nieuws

menu