McClaren ontslagen bij Newcastle

McClaren ontslagen bij Newcastle ANP

Trainer Steve McClaren is ontslagen bij Newcastle United. De slechte resultaten van de afgelopen tijd worden de oud-trainer van FC Twente aangerekend. De club uit de Premier League meldde vrijdag dat hij met onmiddellijke ingang vertrekt.

Newcastle staat negentiende van de twintig clubs in de Engelse competitie en degradatie dreigt met nog tien duels voor de boeg. Nadat de ploeg afgelopen weekend ook onderuit was gegaan tegen Bournemouth (1-3) was de maat vol. De clubleiding heeft, volgens een verklaring van Newcastle United, de positie van McClaren onder de loep genomen en besloten dat hij niet meer de juiste man is om de selectie te leiden.

Al dagen werd er gespeculeerd over een mogelijk ontslag van de man die Twente in 2010 naar de titel leidde in de eredivisie. De club excuseert zich dan ook voor alle onzekerheid. ,,We meenden dat we genoeg tijd moesten nemen om zeker te zijn dat we het juiste besluit namen'', aldus Newcastle United.

Er is nog geen opvolger gevonden voor McClaren. Die persoon moet Newcastle, waar onder anderen Tim Krul, Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita en Siem de Jong onder contract staan, behoeden voor degradatie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu