McIlroy vindt zichzelf nog altijd de beste golfer ter wereld

McIlroy vindt zichzelf nog altijd de beste golfer ter wereld ANP

Rory McIlroy vindt zichzelf nog altijd de beste golfer te wereld, mits hij zijn hoogste niveau haalt. Dat zei de Noord-Ier, tegenwoordig de nummer 14 van de wereld, voorafgaand aan de CJ Cup in Las Vegas.

"Ik denk dat als ik op mijn best speel, ik de beste speler ter wereld ben. Ik heb al een tijdje niet meer op mijn best gespeeld, maar ik heb niet het gevoel dat ik ver terug hoef te gaan om mijn naam bovenaan de ranglijst te zien staan", aldus de 32-jarige McIlroy.

"Het is duidelijk dat de afgelopen achttien maanden niet hebben gebracht wat ik had gehoopt, maar als je het in perspectief plaatst, ben ik niet zo ver weg. En er zijn nu een heleboel geweldige spelers die duidelijk heel goed golfen. Ik heb het gevoel dat de vijver elk jaar alleen maar groter en groter wordt, dus je moet ernaar streven beter te worden om te blijven waar je wilt blijven."

De laatste majortitel van McIlroy dateert alweer van 2014. "Ik denk dat ik het mezelf soms te makkelijk maak door te zeggen: golf bepaalt mijn geluk niet, ik heb balans in mijn leven en ik ben gelukkig buiten de baan", aldus de viervoudig majorwinnaar.

"Dat is natuurlijk helemaal waar. Maar als ik eerlijk ben, gebruik ik dat soms als een manier om de pijn te verzachten als ik niet goed golf."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu