Medische baas UEFA denkt dat hervatten voetbal mogelijk is

Medische baas UEFA denkt dat hervatten voetbal mogelijk is ANP

Met de juiste voorwaarden en als de lokale wetgeving het toelaat is het zeker mogelijk dat opgeschorte voetbalcompetities in Europa hervat worden. Dat zegt Tim Meyer, de voorzitter van het medisch comité van de Europese voetbalbond UEFA.

Meyer reageerde daarmee op uitspraken van de Belg Michel D'Hooghe, voorzitter van de medische commissie van wereldvoetbalbond FIFA, die een dag eerder liet weten sceptisch te staan tegenover een hervatting van de competities voor eind augustus of begin september. Volgens D'Hooghe is dat uitstel noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

"In alle discussies rondom de hervatting van wedstrijden in het betaald voetbal is de gezondheid van spelers en iedereen die betrokken is van het hoogste belang", zei Meyer, die de commissie leidt die de gezondheidszaken onderzoekt bij een eventuele herstart van het voetbal. "Alle voetbalorganisaties zullen protocollen opstellen met voorwaarden die de gezondheid moeten beschermen. Met die voorwaarden is het zeker mogelijk om competities te hervatten."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu