Meerderheid van handbalclubs in Nederland en België (waaronder Hurry-Up) akkoord met start van de BeNe-League op 10 oktober

René Jaspers en Hurry-Up kunnen op 10 oktober toch beginnen met de BeNe-League handbal. Foto Boudewijn Benting

De BeNe-League handbal gaat toch van start in het weekeinde van 10 en 11 oktober.

Dat hebben de raad van toezicht van de Belgisch Nederlandse handbalcompetitie en de BeNe-League-manager besloten. Dat is gebeurd in overleg met de zes Belgische en vijf Nederlandse verenigingen, zoals JD Techniek Hurry-Up uit Zwartemeer. Een meerderheid van de clubs wil toch starten met de competitie, die eerder vanwege corona al was uitgesteld.

Recente ontwikkelingen

Beide nationale bonden staan achter dit besluit. De startdatum was eerder al gecommuniceerd, maar de recente ontwikkelingen in verband met het oplopend aantal coronabesmettingen waren reden om te kijken of de BeNe-League opnieuw moest worden uitgesteld. In zowel Nederland als België mag er nu binnen de geldende maatregelen wat corona betreft gehandbald worden.

Speelschema

De maatregelen per land worden gerespecteerd en de ontwikkelingen van het COVID-19 virus worden op de voet gevolgd. Gezien de huidige situatie bestaat er een kans dat het speelschema tijdens de competitie aangepast moet worden. De veiligheid van spelers, begeleiders en officials staat volgens de raad van bestuur voorop.

Corona-bestendig

Vanwege de huidige situatie wordt het wedstrijdreglement op een paar punten aangepast, zodat het corona-bestendig is. Voor de start van de BeNe-League wordt die informatie met de clubs gedeeld. Alle wedstrijden, die in Nederland voorlopig zonder publiek moeten plaatsvinden, zijn live te zien op www.bnlhandball.tv.

Nieuws

Meest gelezen

menu