Meerkamper Sintnicolaas hoopt op WK indoor

Meerkamper Sintnicolaas hoopt op WK indoor ANP

Meerkamper Eelco Sintnicolaas hoopt zich dit weekeinde bij de NK indoor in Apeldoorn te plaatsen voor de WK half maart in het Amerikaanse Portland. De vijfvoudig Nederlands kampioen moet dan een score halen op de zevenkamp waarmee hij in de top vijf van de wereldranglijst van 2016 komt.

De voormalig Europees indoorkampioen (2013) heeft deze winter goed getraind en al enkele onderdelen in wedstrijden afgewerkt, maar is nog erg beducht voor de problemen met zijn enkel. De blessure aan het gewricht die hem vorig jaar tot opgave dwong bij de WK indoor, is nog altijd niet verholpen.

,,Het is niet heel duidelijk wat het is, maar ik moet er wel mee kunnen springen. De NK wordt een test of dat gaat of niet. Als ik er te veel last van krijg, dan is mijn indoorseizoen voorbij'', liet Sintnicolaas weten op een lokale radiozender.

Rio

De Nederlands recordhouder op zowel de tienkamp (8506 punten) als de zevenkamp (6372 punten) wil namelijk zijn zomerseizoen niet in gevaar brengen. De Apeldoornse allrounder wil in juli strijden om de Europese titel in Amsterdam en een maand later in topvorm zijn op de Olympische Spelen. Sintnicolaas is al verzekerd van deelname aan Rio. ,,Dat is ook het hoofddoel voor dit seizoen. Ik heb wel een beetje angst over mijn enkel, maar er is geen sprake van een gescheurde pees, dus ik kan niets kapotmaken.''

Zijn grote concurrent voor de Nederlandse indoortitel is Pieter Braun, die ook hoopt op deelname aan de WK indoor en zich evenals Sintnicolaas al heeft gekwalificeerd voor Rio. Bij de vrouwen ontbreekt Nadine Broersen op de NK. De regerend wereldkampioene op de vijfkamp is al zeker van Portland.

Nieuws

Meest gelezen

menu