Meeste aanvoerders willen voetbalcompetitie uitspelen

Meeste aanvoerders willen voetbalcompetitie uitspelen ANP

De meeste aanvoerders van de Nederlandse betaaldvoetbalclubs willen dit seizoen uitspelen, mits het veilig is. Dat meldt spelersvakbond VVCS na een peiling onder de captains van de clubs uit de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De Centrale Spelersraad (CSR) had er donderdag al voor gepleit om de Nederlandse competities uit te spelen, op voorwaarde dat de veiligheid en gezondheid gewaarborgd is.

De meeste aanvoerders van de achttien eredivisieploegen zijn het hier volgens de VVCS volledig mee eens. In de eerste divisie volgt een hele forse meerderheid het standpunt van de CSR.

De clubs op het hoogste niveau zijn verdeeld. Ajax sprak zich woensdag bij monde van directeur Marc Overmars als eerste heel duidelijk uit. Volgens Overmars moet het seizoen per direct worden beëindigd vanwege de coronacrisis. AZ en PSV sloten zich daar donderdag bij aan en ook clubs als PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk zien er niet veel in om de competitie nog uit te spelen als de coronacrisis is opgelost.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu