'Mercedes blijft in Formule 1 en Wolff blijft teambaas'

'Mercedes blijft in Formule 1 en Wolff blijft teambaas' ANP

Een woordvoerder van het Duitse autoconcern Daimler AG, het moederbedrijf van Mercedes, heeft krachtig ontkend dat er grote veranderingen bij de Formule 1-renstal te verwachten zijn. "Wij zijn niet van plan om ons uit de Formule 1 terug te trekken. Er is geen beslissing genomen, daar is geen reden voor."

De zegsman van Daimler AG voelde zich eveneens geroepen om tegen persbureau DPA de aanhoudende geruchten te ontkennen over een vertrek bij Mercedes van de succesvolle teambaas Toto Wolff. De 48-jarige Oostenrijker zou na dit seizoen, dat officieel nog moet beginnen met de eerste Grand Prix, de dagelijkse bedrijfsvoering voor gezien willen houden. "Hij blijft onze teambaas, ook na het seizoen", benadrukte de woordvoerder.

Wolff, die 30 procent van de aandelen in handen heeft van het fabrieksteam van Mercedes, zou mogelijk willen toetreden tot de raad van commissarissen van de Duitse renstal. Onder zijn leiding won Mercedes sinds 2014 zowel de wereldtitel bij de coureurs als bij de constructeurs.

Wolff heeft inmiddels echter ook voor 9 miljoen euro aandelen gekocht in Aston Martin. Het Britse automerk is nu nog titelsponsor van Red Bull Racing, maar zal vanaf 2021 met een eigen renstal gaan deelnemen aan de Formule 1. Wolff ontkent vooralsnog dat hij het nieuwe team gaat leiden.

Nieuws

Meest gelezen

menu