Messi: coronavirus heeft ook het voetbal voor altijd veranderd

Messi: coronavirus heeft ook het voetbal voor altijd veranderd ANP

Lionel Messi verwacht dat het coronavirus ook het voetbal voor altijd heeft veranderd. "Het is net een beetje zoals met het echte leven", zegt de vedette van FC Barcelona een tikkeltje filosofisch. "Ook voetbal zal nooit meer hetzelfde zijn."

Messi bereidt zich met Barcelona voor op de hervatting van La Liga. Sevilla en Real Betis spelen op 11 juni het eerste duel na de coronapauze. De bedoeling is dat de laatste wedstrijden van het seizoen op 19 juli worden gespeeld.

Er staan nog elf speelrondes op het programma in La Liga. FC Barcelona, de club van Frenkie de Jong, heeft aan kop van de ranglijst twee punten voorsprong op Real Madrid.

Messi moest even wennen toen hij de afgelopen weken onder strikte voorwaarden weer mocht trainen, zo vertelt hij aan "El País Semanal". "En voorlopig voetballen zonder publiek zal ook anders zijn", stelt de Argentijn. "Maar vooral de mensen die familie en vrienden hebben verloren hebben het nu zwaar", zegt Messi die naar eigen zeggen veel respect heeft voor de mensen die in de zorg werken.

Spanje is met ruim 27.000 doden zwaar getroffen door het coronavirus. De afgelopen week zijn er 43 mensen overleden.

Nieuws

Meest gelezen

menu