Messi meldt zich bij Barcelona voor eerste training onder Koeman

Messi meldt zich bij Barcelona voor eerste training onder Koeman ANP

Sterspeler Lionel Messi heeft zich maandagmiddag gemeld op het trainingscomplex van FC Barcelona. De verwachting is dat de 33-jarige Argentijn voor de eerste keer dit seizoen zal meetrainen met de selectie van coach Ronald Koeman.

De oud-bondscoach begon vorige week maandag met een uitgedunde selectie, onder meer door de verplichtingen van zijn internationals, aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Messi ontbrak omdat hij weg wilde, maar afgelopen vrijdag maakte hij kenbaar dat hij zijn contract alsnog zou uitdienen in Camp Nou.

Koeman had vorige maand kort na zijn aanstelling bij Barça het eerste gesprek met Messi. Daarin legde hij uit dat hij hoe dan ook met hem wilde doorgaan. De zesvoudige wereldvoetballer van het jaar bleek daar echter niets voor te voelen waarna hij op 25 augustus de clubleiding officieel op de hoogte bracht dat hij wenste te vertrekken, transfervrij nog wel. Barcelona hield echter vast aan de astronomische afkoopclausule in het contract van 700 miljoen euro waarna een juridisch steekspel tussen beide kampen ontstond.

Coronatest

Afgelopen vrijdag maakte Messi in een video-interview aan alle onzekerheid en commotie een einde. Hij bleef, vooral ook omdat hij een rechtszaak tegen de "club van zijn leven" totaal niet zag zitten. Wel liet hij nog duidelijk blijken dat hij zeer teleurgesteld was in de clubleiding en met name in voorzitter Josep Maria Bartomeu, die zijn afspraken volgens Messi niet was nagekomen.

De Argentijnse herintreder kon zaterdag nog niet deelnemen aan de groepstraining, omdat hij de verplichte coronatest nog niet had ondergaan. Volgens Spaanse mediaberichten zou hij inmiddels thuis op het longvirus zijn gecontroleerd. Koeman gaf zijn selectie zondag vrij. Messi kon derhalve pas maandag officieel aan waarschijnlijk zijn laatste seizoen beginnen bij Barça, de club waar hij al zijn jongensdromen waarmaakte.

Barcelona speelt zaterdag tegen Gimnastic Tarragona de eerste oefenwedstrijd. De verwachting is dat Messi in dat duel nog niet in actie zal komen. Barça opent de Spaanse competitie op 27 september met de thuiswedstrijd tegen Villarreal.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu