Messi op weg naar de duizend

Messi op weg naar de duizend ANP

Wanneer de Spaanse voetbalcompetitie halverwege juni wordt hervat, heeft Lionel Messi elf speeldagen om een unieke mijlpaal te bereiken. De krant El Mundo Deportivo heeft becijferd dat hij het moment nadert dat hij bij duizend treffers in officiële duels van FC Barcelona en Argentinië betrokken is geweest. De teller staat op 986: Messi kwam tot 697 doelpunten en was 289 keer goed voor een assist.

Messi hoopt met zijn club op 14 juni met een uitduel tegen Mallorca de competitie na de coronapauze te hervatten. Hij kan de eerste voetballer worden in de moderne tijd die de mijlpaal van duizend haalt. Wat doelpunten betreft, maakte hij er 627 voor Barça en 70 voor zijn vaderland. Cristiano Ronaldo is de enige voetballer die in de buurt komt met 956 doelpunten dan wel assists voor de clubs waarvoor hij uitkwam en voor Portugal.

In zijn recordjaar voor Barcelona, het seizoen 2011-2012, maakte Messi 73 doelpunten en was hij 29 keer de aangever bij een doelpunt.

Messi is ook hard op weg om de eerste voetballer te worden die zeven keer topscorer van de Spaanse competitie wordt. Met zes keer winst van de bijbehorende Trofeo Pichichi staat hij nu nog gelijk met Telmo Zarra, spits van Athletic in de jaren 40 en 50.

Messi leidt de topscorerslijst dit seizoen met negentien doelpunten, voor Karim Benzema van Real Madrid met veertien.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu