Messi showt roze tenue FC Barcelona

Messi showt roze tenue FC Barcelona ANP

Uitgerekend Lionel Messi, de man die eigenlijk weg wil bij FC Barcelona, speelt de hoofdrol in de reclamecampagne die de Spaanse voetbalclub maandag startte bij de presentatie van het derde shirt voor komend seizoen. De Argentijnse aanvoerder poseert in een roze tenue met felgroene accenten.

Barcelona presenteerde eerder al het thuis- en uitshirt voor het seizoen 2020-2021. Frenkie de Jong en zijn ploeggenoten, onder wie dus ook Messi die van de clubleiding niet mag vertrekken, spelen de thuiswedstrijden in een shirt met de traditionele verticale blauwe en rode banen. Het uittenue is zwart met gouden accenten.

Het derde tenue, dat Barcelona af en toe ook zal dragen, lijkt opvallend veel op het uitshirt van Real Madrid. Ook de Madrilenen hebben een volledig roze tenue. De 'Koninklijke' heeft Adidas als kledingsponsor, Barcelona krijgt de kleding van Nike.

Chelsea presenteerde maandag ook een nieuw tenue. Het derde shirt van de Londense club heeft blauwe en rode verticale strepen. Volgens Chelsea is het tenue gebaseerd op een bekende sneaker uit de jaren 90, maar stadgenoot Crystal Palace ziet er opvallend veel gelijkenissen in met het eigen thuisshirt. Chelsea voorzag de foto's van het nieuwe tenue van de tekst 'It's a Chelsea thing' (het is iets van Chelsea), waarop Crystal Palace op Twitter reageerde met de tekst: 'dat is het niet'.

Nieuws

Meest gelezen

menu