Messi wint voor vijfde keer Gouden Bal

Messi wint voor vijfde keer Gouden Bal ANP

Lionel Messi is maandag voor de vijfde keer in zijn loopbaan tot wereldvoetballer van het jaar uitgeroepen. De Argentijnse sterspeler van FC Barcelona kreeg maandag in Zürich uit handen van de Braziliaan Kaká de Gouden Bal uitgereikt. Messi won de bokaal van 2009 tot en met 2012 vier keer op rij.

De aanvaller is de opvolger van de Portugees Cristiano Ronaldo van Real Madrid, die ook nu weer was genomineerd. De Braziliaan Neymar, teamgenoot van Messi bij FC Barcelona, was de derde kanshebber op de eretitel. Alle bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen mochten net als een selecte groep journalisten hun stem uitbrengen in de FIFA-verkiezing.

Messi won in 2015 met zijn club vrijwel alles wat er te winnen viel: FC Barcelona pakte onder meer de Spaanse titel, de Spaanse beker, de Champions League en vorige maand ook nog eens het WK voor clubteams.

De drie genomineerden voor de Gouden Bal werden eerder op de avond al opgenomen in het wereldelftal van het jaar. De drie vormen de voorhoede van het elftal dat verder bestaat uit doelman Manuel Neuer (Bayern München), verdedigers Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Dani Alves (FC Barcelona) en de middenvelders Andrés Iniesta (FC Barcelona), Paul Pogba (Juventus) en Luka Modric (Real Madrid). Het elftal werd samengesteld door spelers vanuit de hele wereld, die via de spelersvakbond FIFPro hun stem konden uitbrengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu