Mesu opvolger broer op de Weissensee

Mesu opvolger broer op de Weissensee ANP

Niels Mesu heeft de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee gewonnen. De schaatser van de Tjolk-ploeg was woensdag de snelste in de wedstrijd van 200 kilometer en loste zo zijn broer Erwin af als winnaar.

Erwin Mesu was in 2015 de snelste, ditmaal kwam zijn jongere broer als eerste over de streep. De schaatser uit Zeeland, die tegenwoordig in de buurt van Heerenveen woont, kwam solo over de streep en versloeg met een flinke marge Bart Mol en Gary Hekman.

Mesu maakte lange tijd deel uit van een kopgroepje dat uit de greep van het peloton wist te blijven. Ook aanvallen van achteruit slaagden niet, al viel de kopgroep in de laatste ronde wel uiteen. Mol was de laatste die Mesu moest laten gaan, waarna die onbedreigd naar de zege kon rijden. Erwin Mesu werd dit jaar dertiende.

Bij de vrouwen won Birgit Witte de race, die eindigde in een sprint van een grote groep. De 33-jarige schaatsster van Cenned was de snelste, voor Daniëlle Lissenberg-Bekkering en Aggie Walsma. In tegenstelling tot bij de mannen wist het peloton hier wel de aanvallers bij te halen. Eerst werd een groepje met onder anderen Elma de Vries ingerekend, daarna werd ook een aanval van Marianne van Leeuwen geneutraliseerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu