Met Roglic in het geel gaat Tour van eiland naar eiland

Met Roglic in het geel gaat Tour van eiland naar eiland ANP

Na een dag rust stappen de deelnemers aan de Tour de France weer op de fiets voor de tiende etappe, een rit over 168,5 kilometer langs de kust van West-Frankrijk. Ze beginnen op het eiland Île d'Oléron en gaan dan naar een ander eiland, Île de Ré.

De renners verlaten het eiland waarop ze starten via een brug en trekken dan langs de kust naar het volgende eiland, waar de finish ligt in het plaatsje Saint-Martin-de-Ré. Gezien het vlakke parcours biedt deze etappe weer kansen voor de sprinters, onder wie de Nederlander Cees Bol, al kan de rit met wind en waaiers wellicht een onvoorspelbaar verloop krijgen.

Kopman Primoz Roglic van Jumbo-Visma rijdt voor het eerst in de gele trui. Roglic heeft 21 seconden voorsprong op Egan Bernal, de Colombiaanse Tourwinnaar van vorig jaar.

De ASO, organisator van de Tour, maakt dinsdagochtend rond 09.00 uur de resultaten bekend van de coronatests die alle renners en stafleden van de 22 ploegen de afgelopen twee dagen hebben ondergaan. De etappe start om 13.30 uur, de finish is naar verwachting rond 17.30 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu