Meyer en Savelkouls volgen Van Emden

Meyer en Savelkouls volgen Van Emden ANP

De grote Nederlandse judodelegatie heeft aan het grandslamtoernooi van Parijs drie medailles overgehouden, alle van brons gemaakt. Roy Meyer en Tessie Savelkouls volgden zondag in het zwaargewicht het voorbeeld van Anicka van Emden en knokten zich ook naar het podium.

Meyer (+100 kg) mocht naar de huldiging ten koste van de Japanner Ryu Shichinohe. Een yuko als beloning voor een beentechniek volstond. Meyer maakte die al vrij vroeg in de partij en moest de voorsprong toen nog geruime tijd zien vast te houden. Dat kostte enorm veel energie. In de laatste halve minuut was de bebaarde krachtpatser kapot, maar de medaille liet hij niet meer uit zijn handen vallen.

Savelkouls (+78 kg) kreeg de derde prijs in de schoot geworpen. Ze hoefde tegen Rochele Nunes de mat niet op. De Braziliaanse meldde zich wegens een blessure af voor de partij. Savelkouls verloor in de derde ronde van de Française Marine Erb (twee yuko's), maar baande zich ten koste van de Oekraïense Svitlana Iaromka (ippon) een weg naar het podium. Ze was het evenement in Bercy begonnen met een zege op olympisch kampioene Idalys Ortiz uit Cuba.

Knieklachten

Kim Polling (-70 kg) maakte na haar verlies tegen de Zuid-Koreaanse Kim Seongyeon (yuko) geen gebruik van haar recht op herkansing wegens knieklachten. ,,Niets ernstigs, maar in een olympisch jaar wil ik geen risico's nemen'', lichtte Polling toe.

Van Emden (-63 kg) maakte zaterdag in het duel om brons indruk tegen de Sloveense Tina Trstenjak. Ze versloeg de wereldkampioene met waza-ari. In de halve finale had Van Emden verloren van de Française Clarisse Agbegnenou, de beste op het WK 2014 en ook nu in Bercy.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu