Michael Matthews wint proloog Parijs-Nice

Michael Matthews wint proloog Parijs-Nice ANP

Michael Matthews is zijn seizoen begonnen met een vliegende start. De Australiër van Orica-GreenEdge won zondag de proloog van Parijs-Nice, door in een tijdrit over 6 kilometer in Conflans-Sainte-Honorine favoriet Tom Dumoulin voor te blijven. Het verschil met de Limburger van Giant-Alpecin was slechts 1 seconde.

De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin verraste met de derde plaats. Lieuwe Westra eindigde ook nog bij de beste tien. De Fries van Astana gaf 7 seconden toe en werd zesde. Wilco Kelderman, de klassementshoop van LottoNL-Jumbo, werd veertiende op 13 seconden.

Dumoulin was teleurgesteld over het missen van de winst. ,,Een paar kleine foutjes maken een groot verschil in het resultaat. Dat is fietsen... blijkbaar'', meldde hij op Twitter. Wel boekte hij wat tijdwinst op mogelijke concurrenten voor het klassement. Op de Brit Geraint Thomas pakte Dumoulin 6 seconden, op de Australiër Richie Porte 9 en op de Spanjaard Alberto Contador 15 seconden.

Verrast

Matthews was zelf ook enigszins verrast dat hij de leiderstrui in ontvangst mocht nemen. ,,Dit is echt een geweldige start van het seizoen. Ik dacht dat een plaats bij de eerste vijf op dit parcours mogelijk was. Het was heuvelachtig en technisch, dat ligt me. Maar dat ik kon winnen, verbaast me. Ik wist dat ik in trainingen een goed niveau haalde, maar dan weet je nog niet hoe het in wedstrijden zal gaan. Er komen nu wat vlakke ritten aan, dus ik moet de trui een paar dagen kunnen houden.''

Maandag verplaatst het peloton zich in een vlakke rit van Condé-sur-Vesgre naar Vendôme over 198 kilometer. De 'Koers naar de Zon' eindigt volgende week zondag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu